sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Askel 5. Ota etäisyyttä

Seuraava vaihe on alkaa pitämään etäisyyttä ex-kumppaniin. Jos asutte vielä yhdessä, ehkä on parempi jos jompikumpi muuttaa väliaikaisesti muualle, vaikkapa kaverin luokse. Näin eron läpikäyminen voi alkaa. Eron tajuaa todeksi vasta siinä kohtaa, kun ei näe toista päivittäin. Niin myös toipuminen voi alkaa. Eikä tule tehtyä tyhmiä hairahduksia, jotka vain pitkittäisivät eroa. Jos elämäntilanne antaa myöden, voit vaikka muuttaa toiseen kapunkiin, jolloin voit aloittaa vielä selkeämmin puhtaalta pöydältä ja jättää menneisyyden taaksesi.

Kun saa olla omissa oloissaan, kannattaa käsitellä eroon johtaneita asioita ja ottaa opikseen. Nyt olet kokemusta rikkaampi ja osaat toivottavasti hyödyntää kokemuksesi mahdollisessa seuraavassa suhteessa. Kannattaa edelleen muistaa pitää itsestään huolta ja panostaa elämänhallintaa ylläpitäviin asioihin: ystäviin, liikuntaan, harrastuksiin, opintoihin, töihin. Ei kannata jäädä tuleen makaamaan.

Kannattaa pitää eksään tiettyä etäisyyttä, ainakin alkuun. Jätä yhteydenpito vain välttämättömien asioiden hoitoon. Ehkä voitte olla joskus vielä "vain kavareita", mutta kannattaa odottaa, kunnes kumpikin on varmasti toipunut erosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti